Terug naar NIeuWS

SFYN BRABANT

Go vega, maak vegetarische paella!

Gepost:
9.1.2021
Locatie:
Heading
Door:
SFYN BRABANT

Nog een vegetarisch recept nodig voor je week No Meat challenge van Slow Food? Maak deze overheerlijke vegetarische groente paella van Yotam Ottolenghi. Dit gerecht bewijst maar weer eens hoe gevarieerd vegetarisch eten kan zijn. Ga los met groentes en maak deze vegetarische groente paella van Yotam Ottolenghi. Heerlijk gevarieerd en zo kleurrijk!

Vegetarische groentepaella
voor 2 royale porties, bereidingstijd  +/- 60 minuten

Ingrediënten
3 el olijfolie
½ (Spaanse) ui
1 (kleine) rode en gele paprika
½ venkelknol
2 tenen knoflook
2 laurierblaadjes
¼ tl gerookte paprikapoeder
½ tl geelwortelpoeder
¼ cayennepeper
150 gram calasparra rijst of andere paellarijst
1 dl medium sherry van goede kwaliteit
1 tl saffraandraadjes
4 ½ dl kokendhete groentebouillon
200 gram gedopte tuinbonen (vers of diepvries)
12 mini pomodori tomaatjes
5 kleine gegrilde artisjokken op olie uit een pot/blik
15 ontpitte kalamata olijven
2 el verse peterselie
1 citroen


Bereiding
Stap 1 / Snijd de ui fijn en smoor deze 5 minuten in olijfolie op laag vuur in de paellapan (of grote koekenpan). Snijd ondertussen de paprika’s en de venkel in reepjes en voeg deze vervolgens meteen toe. Bak ze circa 6 minuten mee op halfhoog vuur of tot ze gaar zijn. Snijd de knoflook fijn en bak deze de laatste minuut mee. Kook in een andere pan de bouillon. Ik speel altijd vals met de waterkoker.


Stap 2 / Roer de laurier, paprikapoeder, geelwortel en cayennepeper door de groenten en voeg vervolgens de rijst toe en roer 2 minuten voordat je de sherry en de saffraan in de pan doet. Laat de vloeistof 1 minuut inkoken en roer dan de bouillon en ¾ theelepel zout door het rijstmengsel. Draai het vuur heel laag en laat alles 20 minuten zachtjes pruttelen tot de rijst het grootste gedeelte van het vocht heeft opgenomen. Zet GEEN deksel op de pan en roer het gerecht NIET door.


Stap 3 / Giet intussen ruim kokend water over de tuinbonen in een schaal en laat ze een minuutje staan; giet ze af en laat ze afkoelen. Druk de zachte groene boontjes uit de vliezen en gooi de vliezen weg.


Stap 4 / Neem de paella van het vuur. Proef en voeg eventueel nog wat zout toe, maar roer niet te veel. Strooi de tomaten, artisjokken en tuinboontjes over de rijst en dek de pan goed af met aluminiumfolie. Laat hem 10 minuten staan.


Stap 5 / Haal de folie van de pan. Bestrooi de paella met olijven en peterselie. Dien hem op met de citroenen in vier partjes gesneden.

Uit ‘Plenty’ van Yotam Ottolenghi

Download PDF

Sep 1, 2021 12:34 PM