Op het menu: Eten in de klas

Datum:
19.11.2022
Tijd:
11:00 - 17:00
Locatie:
Cascoland, Amsterdam Nieuw West
Door:
SFYN NL
Kosten:

OP HET MENU: ETEN IN DE KLAS!

Wat leren we in Nederlandse klaslokalen over goed, duurzaam en eerlijk eten? Wat krijgt iedere leerling minimaal mee, van de eerste stapjes in de kleuterklas tot de laatste momenten in het VWO of de laatste verslagen in het beroepsonderwijs? En welke initiatieven en organisaties zetten zich in om voedseleducatie in Nederland op een hoger plan te krijgen?

Op deze dag scheppen we gezamenlijk een beeld van de staat van voedseleducatie in Nederland anno 2022. Annette de Vries van Jong Leren Eten legt ons dit beeld voor. Wat krijg je in verplichte onderwijs minimaal mee tussen 4 en 18 over de relatie tussen voeding, gezondheid en duurzaamheid? Krijgt ieder kind de kans het plezier van goed eten en leren daarover te ontdekken, of is er nog werk aan de winkel? 

Ook horen jullie meer over de opties die je kan kiezen in het vervolgonderwijs. Zo zal Dionne van Zijl, chef aan de koksopleiding bij het ROC, vertellen over de nieuwe plantaardige chef opleiding. 

Zin om mee te leren? Meld je hieronder aan voor Op het menu: Eten in de Klas!

Op Het Menu: Eten in de Klas! wordt georganiseerd door Slow Food Youth Network Nederland en Slow Food Nederland.